Vijf van de bekendste heetwaterbronnen in Colorado hebben de handen ineengeslagen en een rondreis van bijna twaalfhonderd kilometer samengesteld. Thermale heetwaterbronnen zijn overal in de Rocky Mountains en dus ook in Colorado te vinden. Van het grootste natuurlijke thermale zwembad ter wereld tot kleinschalige bronnen en stoomgrotten. Vijf bekende bestemmingen, waaronder Glenwood Springs en Ouray lanceren nu de nieuwe ‘Colorado Historic Hot Springs Loop’.

Outdoorparadijs vol (ont)spanning

Colorado staat vooral bekend als outdoorparadijs, waar er op uit trekken in de natuur een must is. Hiken, fietsen, raften en in de winter natuurlijk skieën; een natuurliefhebber haalt hier z’n hart op. Na een actieve dag in de buitenlucht is er niets lekkerder dan ontspannen in diezelfde natuur. Dip in een heetwaterbron of bezoek een van de stoomgrotten. De bekendste en mooiste bronnen hebben nu de Colorado Historic Hot Springs Loop samengesteld. Met deze route van bijna twaalfhonderd kilometer kunnen reizigers naar hartenlust een paar uur, dagen of weken genieten van totale ontspanning in een prachtige omgeving.

Divers Colorado

De vijf bestemmingen die opgenomen zijn in de rondreis zijn: Ouray, Chaffee County, Glenwood Springs, Steamboat Springs en Pagosa Springs. Deze vijf gebieden hebben de heetwaterbronnen als gemene deler maar zijn verder compleet verschillend. Van het hoog in de Rockies gelegen Steamboat Springs tot het zuidelijke Pagosa Springs, dat in feite dichter bij New Mexico ligt dan bij Denver. Een rondreis langs deze ‘hot springs’ laat dan ook het beste van Colorado zien, in al haar diversiteit.

Ouray

De bergen en kloven van Ouray County, in de San Juan Mountains, vormen een belangrijk deel van Colorado’s iconische landschap. De Indianen die hier wonen, de Ute stam, geloven dat de thermale bronnen heilig zijn en gebruiken deze nog steeds voor ceremoniële doeleinden.

Chaffee County

Er is geen ‘coolere’ plek om Colorado’s heetwaterbronnen te ontdekken dan Chaffee County, middenin de Rocky Mountains gelegen. Salida en Buena Vista zijn twee echte outdoor stadjes waar de zes verschillende heetwaterbronnen een welkome afwisseling zijn na een drukke dag raften, mountainbiken of hiken.

Glenwood Springs

Het grootste natuurlijke thermale zwembad ter wereld ligt in Glenwood Springs. Een andere bijzondere plek in dit gebied zijn de Yampah Spa & Vapor Caves; ofwel natuurlijke stroomgrotten!

Steamboat Springs

Vandaag de dag is Steamboat Springs een geliefd skiresort. Maar de plaats dankt haar naam aan de 150 geothermale heetwaterbronnen die hier liggen. Strawberry Park en Old Town Hot Springs zijn de twee bekendste heetwaterbronnen.

Pagosa Springs

De Ute Indianen ontdekten dit gebied honderden jaren geleden al en daarmee de helende werking van het thermale water. Bijna duizend kilometer aan wandel- en fietspaden ligt in de nabije omgeving te wachten op avontuur.

Meer over de Historic Hot Springs Loop lezen? Check: www.colorado.com/hotspringsloop

Over Colorado

Colorado staat bekend om haar natuur en biedt reizigers in alle seizoenen talloze mogelijkheden voor mooie vakanties. Het landschap varieert van natuurlijke heetwaterbronnen, grote rivieren en meren, 11 nationale parken en monumenten tot 58 bergtoppen die hoger zijn dan 4.200 meter. Met een rijk cultureel erfgoed, wereldstad Denver en 25 gerenommeerde skigebieden en resorts is Colorado met recht een veelzijdige vakantiebestemming. Icelandair, KLM, United Airlines, Delta Air Lines, British Airways, American Airlines en Lufthansa vliegen met een overstap op Denver.

Kijk op www.colorado.com voor meer informatie en volg Visit Colorado op Facebook en Twitter: @coloradonl.