Vier je volgende familievakantie in Texas. De ‘Big, Bigger, Biggest’ Amerikaanse staat is kindvriendelijker dan ooit. Overnacht op een vliegdekschip in de Golf van Mexico, ga lunchen met een astronaut in het Houston Space Center of maak een ritje met een van de spannendste achtbanen ter wereld.

Slaap lekker, op de USS Lexington

De USS Lexington ligt voor anker in de haven van Corpus Christi en is vandaag de dag een museum waar je sinds kort ook kan overnachten. Als je het aandurft tenminste, want het schijnt flink te spoken op het schip. Dit vliegdekschip is in de Tweede Wereldoorlog wel vier keer gerapporteerd als gezonken, maar leek onverwoestbaar. De Japanners noemden het schip daarom ook wel de Blue Ghost. Een naam die steeds toepasselijker werd naarmate de jaren en onverklaarbare voorvallen toenamen. De bekendste geest is Charlie, een marinier die geweldige rondleidingen geeft als we verschillende toeristen mogen geloven. Alleen is er geen rondleider genaamd Charlie in dienst bij het museum… Veel mensen voelen zich ongemakkelijk in de machinekamer en horen hier stemmen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog crashte een Japanse bommenwerper op de USS Lexington waarbij de machinekamer het hardst geraakt werd. Talloze soldaten overleden op precies deze plek. Durf je het aan te overnachten op de USS Lexington?

Afspraak met een astronaut

Al eens eerder een ruimtevaarder de handen geschud? In het Space Center in Houston krijgen kinderdromen volop kans te groeien. Elke vrijdag kan je lunchen met een NASA-astronaut die vertelt over een van de meest fascinerende beroepen ter wereld. Neem de tijd om het Space Center verder te ontdekken, de enige plek waar je een NASA ruimtevaartuig van zo dichtbij kunt bekijken.

Hallo Universum!

De nachtelijke hemel boven het westen van Texas is een van de donkerste in Noord-Amerika. Ver weg van de grote steden hebben aspirerende astronomen hier het beste zicht op sterrenstelsels, asteroïden en meer. De McDonald Observatory in Fort Davis ligt middenin de Chihuahua-woestijn en heeft enkele van de grootste telescopen ter wereld. Elke dinsdag, vrijdag en zaterdag kan je meedoen aan de ‘Star Parties’ in het Rebecca Gale Telescope Park. In twee uur tijd leer je meer over de constellaties, hoor je de nieuwste wetenschappelijke inzichten en is er genoeg tijd om zelf door de telescoop te loeren.

Hoger, sneller, steiler: adrenalinekicks in Texas

Texas is een staat vol superlatieven. Het SOLID Monster Blaster Schlitterbahn Water Park in Galveston heeft zelfs een plek in het Guinness Book of Records: met een startpunt op een hoogte van bijna 25 meter, bereikbaar via 123 treden, is het de hoogste glijbaan ter wereld. Een andere adrenalinekick wacht op je in Six Flags Arlington: ’s wereld grootste hybride achtbaan, de New Texas Giant. Deze achtbaan was ooit van hout maar kreeg voor haar 20e verjaardag nieuwe stalen elementen en zo ontstond de hybride achtbaan. Over een afstand van anderhalve kilometer wordt een snelheid van meer dan 100 kilometer per uur bereikt.