Reisspecialist GoAmerika geeft bezoekers van de Vakantiebeurs in Utrecht (10 – 14 januari) de kans zich gratis naar de Formule 1 Grand Prix in Austin, Texas te racen. Virtueel, want op de speciale Formule 1-stand (A85) van GoAmerika in het Visit the USA Paviljoen in Hal 3 staat een racesimulator klaar, waarin de deelnemende coureurs mogen proberen de beste rondetijd neer te zetten op het befaamde Circuit of the Americas.

Wie op zondagmiddag 14 januari om 16.00 uur bovenaan staat op het scorebord, verdient twee American Airlines-tickets naar Dallas, zeven overnachtingen in Texaanse hotels, een week autohuur bij Alamo (huurder moet 21 jaar of ouder zijn) en natuurlijk de toegang tot de 2018 Formula 1 United States Grand Prix, die op trainingsdag 19, kwalificatiedag 20 en wedstrijddag 21 oktober wordt gehouden. Het circuit, dat bij Austin ligt, staat inmiddels op het netvlies van alle Nederlandse Formule 1-fans dankzij Max Verstappen. Die legde er vorig jaar in bocht 17 van de laatste ronde met een onmogelijke inhaalmanoeuvre Kimi Raikkonen in de luren, maar mocht toch niet het podium op omdat de actie door een steward als onreglementair werd beoordeeld.

Overigens voltooide Max Verstappen zijn snelste rondje op het Circuit of the Americas in 1 minuut en 33.6 seconden, een mooie tijd dus voor de paviljoenbezoekers om zich op stuk te bijten.

De prijs zal op zondag 14 januari worden uitgereikt door oud-Formule 1-coureur Robert Doornbos, zelf een groot liefhebber en kenner van het Circuit of the Americas én van het uitgaansleven en music scene in het bruisende centrum van Austin, de hoofdstad van Texas. Doornbos is tegenwoordig vooral bekend als vaste studiogast en analist bij Ziggo Sport Formule 1, waarin hij onder meer in een simulator laat zien hoe de bochten op het circuit het beste kunnen worden aangesneden, in welke versnelling en waar je goed kunt profiteren van de DRS en dus later kunt inremmen.

GoAmerika verwacht een stormloop op het evenement. Vandaar: wie het eerst komt, het eerst maalt. Deelnemers kunnen zich ter plaatse inschrijven en desgewenst een starttijd reserveren. Een startbewijs kost 10 euro contant, die weer wordt teruggegeven bij de eerstvolgende boeking bij GoAmerika van een reis naar Texas. Iedere deelnemer krijgt één ronde de tijd om te trainen, en twee ronden om het record neer te zetten, waarbij vanzelfsprekend de beste tijd geldt. Op een scorebord wordt bijgehouden wie bovenaan staan en GoAmerika zal ook online de actuele top 3 weergeven. Zo krijgen ook eerdere beursbezoekers de kans om hun prijs op zondagmiddag 14 januari persoonlijk in ontvangst te nemen van Robert Doornbos en de champagnedouche te ondergaan.

Texas is na Alaska de grootste staat van de VS en verreweg de grootste van de 48 aaneengesloten staten. De zustersteden Dallas en Fort Worth, de hoofdstad Austin, ’s werelds ruimtevaarthoofdstad Houston en de TexMex City San Antonio, waar ooit werd gevochten om de onafhankelijkheid, onderscheiden zich elk met een heel eigen karakter en een reeks aan attracties van wereldformaat. De staat telt twee imposante nationale parken: Big Bend en Guadelupe Mountains. De afstanden zijn er groot, maar dankzij de grote variëteit in landschappen tussen de zonnige stranden aan de Golf van Mexico tot de bergen op de grens met New Mexico, is Texas heerlijk te bereizen met een huurauto of camper.