De jaarlijkse Megafam van Rocky Mountain International vond dit jaar plaats van 16 tot 24 September. Deze internationale studiereis met deelnemers uit België, Nederland, Duitsland, Frankrijk Italië en de UK, startte dit jaar in Kalispell, in het noorden van de staat Montana. In het nabijgelegen Whitefish konden de deelnemers kennismaken met diverse activiteiten die men in dit gebied kan ondernemen, zoals bijvoorbeeld paardrijden op een ranch, “walking in the treetops” en een zip-line afdaling. Uiteraard stond ook een bezoek aan Glacier National Park op het programma. Met de beroemde Red Jammer bussen reed de groep de “highway to the sun”.Daarna voerde de route via Missoula naar de staat Idaho over de prachtige Lolo Pass, via highway 12. In Idaho werd een bezoek gebracht aan de afgelegen Hells Canyon, waar een jetboat tocht over de Snake River werd gemaakt. De Megafameindigde in Boise.

Variatie

De deelnemers maakten niet alleen kennis met de prachtige, gevarieerde natuur, maar kregen ook te maken met alle weertypen. Tijdens het bezoek aan Glacier National Park waren winterjas, sjaal en handschoenen geen overbodige luxe en tijdens de tocht in Hells Canyon waren slippers, t-shirts en zonnebrand nodig. Ook op dit gebied kunnen de deelnemende touroperators hun klanten nu uit eigen ervaring een advies op maat meegeven!

De Benelux werd tijdens deze Megafam vertegenwoordigd door:
Sébastien Capele (Euram), Nanou Provost (Kuoni België), Bart Verhoeff (Aireka), Lianne Boersma (Travelworld), Mirjam de Goede (Tioga Tours) en Marjolein Fraanje (RMI-Benelux).