Rocky Mountain National Park in Colorado is het derde best bezochte nationale park van de Verenigde Staten. Dit blijkt uit de jaarcijfers van 2015 die afgelopen week door de National Park Service zijn gepubliceerd. Afgelopen jaar ontving het park een record aantal bezoekers en passeerde ze de magische grens van 4 miljoen bezoekers. Het park staat hiermee op de derde plek, na Great Smokey Mountains en Grand Canyon en heeft publiekstrekkers Yosemite en Yellowstone het nakijken gegeven. 2015 was in alle opzichten een belangrijk en bijzonder jaar voor Rocky Mountain National Park; het park vierde namelijk ook haar 100ste verjaardag.

Rocky Mountain National Park

Het park beslaat een oppervlakte van meer dan 1.000 vierkante kilometer en is onderdeel van de Rocky Mountains, het belangrijkste gebergte van Noord-Amerika dat zich uitstrekt van het hoge noorden in Alaska tot New Mexico in het zuiden. Amerika wordt als het ware in tweeën gesplitst door de zogenaamde Continental Divide, waarvan de Rocky Mountains een belangrijk onderdeel zijn. Het park huisvest naast de gezichtsbepalende bergen ook valleien en alpenweiden, bossen, meren en rivieren en natuurlijk heel veel wilde dieren. Er leven ruim 3000 elanden, 800 dikhoornschapen maar ook coyotes en adelaars. Met 5 bezoekerscentra die ruim 500 kilometer aan wandelroutes in kaart brengen is een dagtocht zo uitgestippeld. Om de panorama’s en majestueuze bergen op waarde te schatten, is een road trip over de Trail Ridge Road een aanrader. Deze hoogstgelegen geasfalteerde weg van Noord-Amerika laat de Continental Divide en Rocky Mountains in al haar glorie zien. De Trail Ridge Road is, afhankelijk van de sneeuwval, geopend vanaf eind mei tot eind oktober.

100-jarig jubileum National Park Service

De National Park Service beheert alle 407 nationale parken van de Verenigde Staten van Amerika. Hun doelstelling en streven is om de landschappen, flora en fauna, evenals historische monumenten voor toekomstige generaties veilig te stellen. In 2016 viert de National Park Service haar honderdjarig bestaan met tal van activiteiten en festiviteiten. Zo is vorige week de ultieme outdoor avonturenfilm National Parks Adventure in première gegaan in Omniversum Den Haag. Deze film, gemaakt voor het grote (IMAX) scherm, is een eerbetoon aan de National Park Service en gemaakt door MacGillivray Freeman Films en Brand USA. De film draait de komende zes maanden in Omniversum.

Over Colorado

Colorado staat bekend om haar natuur en biedt reizigers in alle seizoenen talloze mogelijkheden voor mooie vakanties. Het landschap varieert van natuurlijke heetwaterbronnen, grote rivieren en meren, 11 nationale parken en monumenten tot 58 bergtoppen die hoger zijn dan 4.200 meter. Met een rijk cultureel erfgoed, wereldstad Denver en 25 gerenommeerde skigebieden en resorts is Colorado met recht een veelzijdige vakantiebestemming. Icelandair, KLM, United Airlines, Delta Air Lines, British Airways, American Airlines en Lufthansa vliegen met een overstap op Denver.

Kijk op www.colorado.com voor meer informatie en volg Visit Colorado op Facebook en Twitter: @coloradonl.