Het iconische Rocky Mountain National Park is dit jaar een eeuw oud. Tussen september 2014 tot september 2015 staat het park stil bij deze mijlpaal en worden er allerlei speciale activiteiten georganiseerd voor bezoekers. Ga op pad met een ranger, maak een GPS wandeling langs historische plekken of ga bergklimmen met de Colorado Mountain Club, die een belangrijke rol speelde bij de ontstaansgeschiedenis van het park. Er zijn ook concerten, lezingen en exposities. Zo is er in het Estes Park Museum een speciale expositie over bergbeklimmen die de geschiedenis in kaart brengt maar ook de beste klimtechnieken laat zien. Buiten kunnen bezoekers de theorie gelijk in praktijk brengen in de bergen!

Gezichtsbepalend voor Noord-Amerika

Rocky Mountain National Park was destijds pas het zesde nationale park van de Verenigde Staten en ontvangt tegenwoordig jaarlijks ruim 3 miljoen bezoekers. Het park beslaat een oppervlakte van meer dan 1.000 vierkante kilometer en is onderdeel van de Rocky Mountains, het belangrijkste gebergte van Noord-Amerika dat zich uitstrekt van het hoge noorden in Alaska tot New Mexico in het zuiden. Amerika wordt als het ware in tweeën gesplitst door de zogenaamde Continental Divide, waarvan de Rocky Mountains een belangrijk onderdeel zijn. Om de panorama’s en majestueuze bergen op waarde te schatten, is een road trip over de Trail Ridge Road een aanrader. Deze hoogstgelegen geasfalteerde weg van Noord-Amerika laat de Continental Divide en Rocky Mountains in al haar glorie zien. Het park huisvest naast de gezichtsbepalende bergen ook valleien en alpenweiden, bossen, meren en rivieren en natuurlijk heel veel wilde dieren. Er leven ruim 3000 elanden, 800 dikhoornschapen maar ook coyotes en adelaars. Met 5 bezoekerscentra die ruim 500 kilometer aan wandelroutes in kaart brengen is een dagtocht zo uitgestippeld.

Vertrekpunt Denver

Vanuit Denver is het slechts twee uur rijden naar Rocky Mountain National Park. De ‘Mile High City’ is een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Colorado. Denver ontstond tijdens de goudkoorts mid-19e eeuw en heeft nog veel van de oude charme van het Wilde Westen. Het hippe pakhuizen district in Lower Downtown en de statige villa’s van Capitol Hill herinneren aan deze tijd. Denver is een van de snelst groeiende steden in Amerika en de inwoners grappen vaak dat als de rest van Amerika wist van de ruim 300 dagen zon, vriendelijkheid en goede prijs/kwaliteitverhouding van deze stad, er niemand meer in de andere grote steden zou wonen. Maar het grootste pluspunt van Denver is toch wel de nabijheid van zo veel natuur. Overal in de stad zijn de Rocky Mountains zichtbaar. Dat vraagt om een road trip!

Over Colorado

Colorado staat bekend om haar natuur en biedt reizigers in alle seizoenen talloze mogelijkheden voor mooie vakanties. Het landschap varieert van natuurlijke heetwaterbronnen, grote rivieren en meren, 11 nationale parken en monumenten tot 58 bergtoppen die hoger zijn dan 4.200 meter. Met een rijk cultureel erfgoed, wereldstad Denver en 25 gerenommeerde skigebieden en resorts is Colorado met recht een veelzijdige vakantiebestemming. Icelandair, KLM, United Airlines, Delta Air Lines, British Airways, US Airways en Lufthansa vliegen met een overstap op Denver. Kijk op www.colorado.com voor meer informatie.

Kijk op www.colorado.com voor meer informatie.

Volg Colorado op social media: Facebook Twitter Youtube Flickr Instagram Google+