Autoverhuurder Alamo.nl ziet een forse stijging in autohuur Ierland in de afgelopen zes maanden van dit jaar. Het aantal boekingen is ten opzichte van 2018 verzesvoudigd. Kortom, Ierland trekt als vakantiebestemming meer Nederlanders.

Goedkope retourvluchten vanaf Amsterdam en Eindhoven

In de meeste gevallen wordt er last-minute een auto geboekt vanaf een van de verhuurlocaties in Dublin, de hoofdstad van Ierland. Dit is begrijpelijk want voor minder dan honderd euro vliegen reizigers met een directe vlucht binnen twee uur naar Dublin. Deze goedkope retourvluchten vertrekken doordeweeks en in het weekend vanaf de luchthaven Amsterdam en Eindhoven. 

Downtown verhuurlocaties

 Na aankomst op het vliegveld van Dublin pakt men de bus die in anderhalf uur naar het centrum van de stad rijdt. Vaak verblijven reizigers eerst een paar dagen in Dublin om de stad te verkennen, alvorens ze een huurauto ophalen vanaf een van de downtown verhuurlocaties, zoals op Russell Street. Ook starten sommigen vanaf de luchthaven van Dublin hun rondreis om vervolgens de autoroute van de Ring of Kerry te rijden. 

Ring of Kerry autoroute

Deze route gaat richting het zuiden van Ierland in de County Kerry, langs de kust van het schiereiland Iveragh en passeert diverse bezienswaardigheden, natuurgebieden en steden, zoals Killorglin, Glenbeigh en Valentia Island. Gemiddeld boeken reizigers een auto voor meer dan 10 dagen om alle bezienswaardigheden tijdens deze route aan te doen en de auto weer in te leveren in Dublin of een van de andere negen verhuurlocaties in Ierland.
 

Gemakkelijk een one-way maken

Ook biedt autoverhuurder Alamo.nl de mogelijkheid aan om een one-way te maken met lage drop-off kosten, zoals vanaf Dublin naar Donegal dat in het noorden van Ierland ligt. Hierdoor hebben reizigers zelf de keuze waar zij hun rondreis in Ierland starten en eindigen, zonder extra tijd kwijt te zijn om terug te rijden naar het beginpunt.