Nu de sneeuw met de start van het winterseizoen in grote delen van Europa te wensen over laat, kijken wintersporters meer dan ooit naar andere gebieden in de wereld om aan hun trekken te komen. Colorado is een opkomend skigebied voor Nederlandse wintersporters en altijd sneeuwzeker. De winter is een magisch seizoen in Colorado. Er wordt wel gezegd dat Colorado 5 seizoenen kent: het wintersportseizoen en de overige 4 seizoenen. Zodra de eerste sneeuwvlokjes in het najaar naar beneden dwarrelen verandert het landschap in een sneeuwzeker winterwonderland.

6 maanden lang sneeuwzeker

Valse bescheidenheid is niet op z’n plaats als het op de kwaliteit van de sneeuw in Colorado aankomt en het is ook zo on-Amerikaans: Colorado heeft de beste sneeuw. Echt waar. Het is net poeder, zo licht. Zachte landingen gegarandeerd en tot de knieën in de sneeuw van oktober tot april. Op sommige bergen ligt zelfs in mei en juni nog sneeuw. De hoge ligging, lage luchtvochtigheid en super zonnige dagen (300 per jaar) garanderen de perfecte combi voor de fijnste poedersneeuw.

25 skigebieden voor elk budget

Met 25 skigebieden is er voor de voorzichtige beginner maar ook voor de doorgewinterde skiër of snowboarder genoeg te beleven. Hierdoor is het aanbod van ski ‘resorts’ groot. Van moderne, hightech resorts en skischolen tot eenvoudige accommodaties waar het draait om de sneeuw en buiten zijn en verder niet. Van super-de-luxe persoonlijke service tot après-skiën op een tuinstoel op de parkeerplaats van een hostel en alles er tussen in. Voor ieder budget en iedere wens is er een geschikt skioord.

Aandacht voor de toekomst

Duurzaamheid is allang geen modewoord meer in Colorado. De skigebieden van Colorado lopen voorop in de ‘groene revolutie’ en werken allemaal met natuurbehoud programma’s om er voor te zorgen dat de skihellingen behouden blijven voor komende generaties. Een aantal van de gebieden compenseert zelfs elke kilowatt die zij aan energie verbruiken door alleen nog maar te werken met wind-, zonne- en waterenergie. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan recycling en het terugdringen van emissies.

Wintersport en meer

Laten we eerlijk zijn. Voor het skiën alleen gaat de gemiddelde Nederlandse reiziger niet helemaal naar Colorado. Een dag skiën is echter perfect af te wisselen met een dag op pad in wereldstad Denver. Maar het is ook heerlijk relaxen in stadjes als Vail, Aspen of Breckenridge, met haar eigen bierbrouwerij. Typisch Amerikaanse ‘coffee shops’, kunstgaleries, musea en boutique winkeltjes genoeg. Colorado heeft een drukke evenementenkalender en onder andere in Snowmass worden vele live openluchtconcerten gegeven. Daarnaast staan de Colorado skigebieden bekend om hun aanbod in wellness behandelingen. Wat is er nou fijner dan een dip in een heetwaterbron of echte spa behandeling na een dag lang geskied te hebben?

Over Colorado

Colorado staat bekend om haar natuur en biedt reizigers in alle seizoenen talloze mogelijkheden voor mooie vakanties. Het landschap varieert van natuurlijke heetwaterbronnen, grote rivieren en meren, 11 nationale parken en monumenten tot 58 bergtoppen die hoger zijn dan 4.200 meter. Met een rijk cultureel erfgoed, wereldstad Denver en 25 gerenommeerde skigebieden en resorts is Colorado met recht een veelzijdige vakantiebestemming. Icelandair, KLM, United Airlines, Delta Air Lines, British Airways, US Airways en Lufthansa vliegen met een overstap op Denver.

Kijk op www.colorado.com voor meer informatie.

Volg Colorado op Facebook en Twitter.