Na een aantal jaar te hebben stilgelegen, heeft de vereniging Visit USA Nederland weer een succesvolle editie van de Visit USA Roadshows georganiseerd. De Roadshows vonden op 2, 3 en 4 oktober plaats in verschillende steden in Nederland.

De Roadshows is het evenement waarbij onder andere reisagenten, tour operators, luchtvaartmaatschappijen en interessante bestemmingen in de VS met elkaar in contact komen. Uit de enquête onder de 20-tal exposanten blijkt dat het event gemiddeld een 7.6 scoort. Tevens komt duidelijk naar voren dat er behoefte is aan een dusdanig evenement. Alle respondenten geven namelijk aan de intentie te hebben om volgend jaar weer deel te nemen.

,,Het waren interessante, effectieve en productieve dagen voor zowel de exposanten als de deelnemers”, zegt Hans Tattersall, voorzitter van Visit USA Nederland. Behalve speeddaten, stonden er ook andere activiteiten op het programma. Bijvoorbeeld een Amerikaans buffet en een prijsuitreiking. In Amsterdam is daarnaast een lunch georganiseerd voor mediapartners en zijn verschillende tour operators uitgenodigd voor een informele get-together.

,,We zijn erg tevreden met de behaalde resultaten. Alle input die wij gekregen hebben vanuit de exposanten gaan wij gebruiken om de Roadshows de volgende keer nog beter te laten aansluiten bij eenieders wensen”, aldus Hans Tattersall.

Visit USA Nederland

Vereniging Visit USA is een onafhankelijke, non-profit organisatie, die zich richt op de promotie van toerisme naar de Verenigde Staten. Het doel is: zoveel mogelijk Nederlanders enthousiasmeren om een bezoek te brengen aan het land van de ongekende mogelijkheden. Daarnaast is Visit USA er om de reiswereld te woord te staan, informatie te verstrekken en het product ‘Verenigde Staten’ onder de aandacht te brengen van de reisagenten.