In maart en april van dit jaar komen de beste golfers van de wereld samen in Austin voor de Shell Houston Open en de World Golf Championships. Austin is de hoofdstad van Texas en wordt samen met Houston en San Antonio gezien als het centrum van de Texaanse golfsport. Van 22 tot 27 maart 2017 vinden bij de Austin Country Club de PGA World Golf Championships plaats. De 64 beste spelers van de wereld zullen hier onderling met elkaar de strijd aan gaan. Toeschouwers die gedurende deze dagen niet aan bod komen, kunnen uit twintig golfbanen kiezen en zelf een toer samenstellen of profiteren van exclusieve aanbiedingen. Van 30 maart tot en met 2 april 2017 strijden 156 professionele golfers om de felbegeerde prijs van 5 miljoen dollar. Al sinds 1946 organiseert de Houston Golf Association deze evenementen.

Texas biedt ruime keuze voor golfliefhebbers

Texas kent een mild klimaat en beschikt over een woestijnachtige landschap, met pijnboombossen, bergen met grote hoogteverschillen en een lange kuststrook. Er zijn zo’n 800 golfbanen in deze staat te vinden, wat Texas maakt tot een gigantische speeltuin voor liefhebbers van golf. De staat kent een grote verscheidenheid aan openbare, privé en golfbanen die toebehoren aan luxe resorts, waardoor de staat het hele jaar door de uitgelezen bestemming is voor golfers. Een van de vele golfbanen is de Black Jack’s Crossing Golf Club in Lajitas, gelegen in het westen van Texas. Deze baan wordt niet alleen gezien als één van de mooiste van de staat Texas, maar is bovendien ook de enige internationale golfbaan in de wereld. De laatste hole, de 19e, ligt namelijk in Mexico.

Quarry Golf Club

Nog zo’n unieke golfbaan is de Quarry Golf Club, die te vinden is in de stad San Antonio. Wat deze golfbaan zo bijzonder maakt, is dat deze is aangelegd in de oude steengroeve van de Alamo Cement plant. Deze baan is ontworpen door de architect Keith Foster en is een echte eyecatcher. De stad San Antonio kent een rijke geschiedenis en dat geldt ook voor de golfsport. Brackenridge Park, ooit privé eigendom van George W. Brackenridge, werd gebruikt voor de aanleg van de eerste openbare 18-hole golfbaan in Texas. Deze baan kreeg de naam Brackenridge Golf Course en werd gebouwd in 1916. De baan is ontworpen door A.W. Tillinghast en werd de eerste met echt gras en tevens de baan waar in 1922 de eerste Texas Open plaatsvond.