Texas is een staat rijk aan festivals, culinaire evenementen, concerten en gezelligheid. Toch telt de staat mede vanwege zijn enorme omvang angstaanjagend veel lege hotels, magazijnen en andere locaties die bezoekers de stuipen op het lijf jagen. Maak kennis met de andere kant van Texas en bezoek een van deze huiveringwekkende spots.

Baker hotel – Mineral Wells

Dat het hier al spookte voordat het hotel zijn deuren sloot, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar ook na sluiting van het hotel hebben getuigen twee geesten door het hotel zien dwalen. Het zou gaan om een bebloede naakte vrouw op de zevende verdieping. Gezegd wordt dat zij een affaire met de voormalige hotel manager had en van het balkon de dood in sprong. Ook is de geest van een man gezien. Goed nieuws voor diegene die de geesten in eigen persoon wil ontmoeten; het Baker Hotel opent binnenkort opnieuw zijn deuren.

The Jefferson Hotel – Jefferson

Dit stadje telt vele griezelige legendes en het waarnemen van geesten is hier eerder regel dan uitzondering. Toch is het Jefferson hotel het gesprek van de stad. Het schijnt zelfs een van Amerika’s engste spookhotels te zijn. Diverse gasten werden hier opgesloten in hun kamer en midden in de nacht wakker gemaakt door geklop op de deur en het geluid van lachende kinderen.

Bragg Road Ghost Lights – Saratoga

Iedereen in het oosten van Texas kent deze legende; op de meeste nachten ziet men vanuit de auto een licht flikkeren aan het einde van deze weg. Er wordt gezegd dat dit de lantaarn van een spoorwegmedewerker is die na een treinongeluk onthoofd werd en op zoek ging naar zijn verloren hoofd. Met name tijdens Halloween trekt deze weg veel bezoekers die een glimp proberen op te vangen van dit enge tafereel.

Hotel Galvez – Galveston

Dit hotel is niet alleen een van de oudste hotels op het eiland maar ook de meest spookachtige. Met name in kamer 505 worden gasten ‘s nachts wakker gehouden vanwege een ‘aanwezigheid’ en de geur van Gardenias. Het verhaal gaat dat The Lovelorn Lady op de vijfde verdieping zelfmoord pleegde nadat zij hoorde van het overlijden van haar man op zee. Het hotel is nogal altijd enorm populair, op kamer 505 na.

The White Sanitarium – Wichita Falls

Wat is er enger dan een oud gekkenhuis? Juist, niets. Het gerucht gaat dat er rare experimenten zijn uitgevoerd in dit gebouw. Beweerd wordt dat er geesten zijn gezien die aan het kaarten waren terwijl de lichten van het gebouw aan en uit gingen. Ook zijn er meldingen van mensen die geschreeuw van kinderen hebben gehoord. Toch is er een dappere ziel geweest die het pand heeft durven kopen om er te wonen.

Texas, een staat met veel gezichten

Texas is na Alaska de grootste staat van Amerika. In het zuiden wordt deze “Lonestar” staat begrensd door de Golf van Mexico en de Rio Grande vormt de grens met Mexico. De zonnige zandstranden langs de Golf van Mexico, de dichte naaldbossen en plantages in het oosten, de uitgestrekte prairies in het noorden en de glooiende heuvels en diepe canyons in het westen geven deze staat haar vele gezichten. De grootste en bekendste steden van Texas zijn Dallas, Houston, Austin en San Antonio. De luchthavens van Houston en Dallas Forth Worth behoren met een 4e en 7e plaats beiden tot de 10 drukste luchthavens in de Verenigde Staten.