De Amerikaanse staat Colorado is dit jaar de-place-to-camp als je het camperverhuurder WorldWide Campers vraagt. De mix van interessante steden, een rijke gastronomie en verschillende nationale parken maken Colorado tot een perfecte camperbestemming. Ook het feit dat Denver een uitstekende gateway city is, zorgt ervoor dat het aantal camperboekingen het afgelopen jaar aanzienlijk is gestegen. Vijf campings die volgens WorldWide Campers niet gemist mogen worden tijdens een bezoek aan Colorado zijn:

1. Colorado Springs RV Parks

In Colorado’s op een na grootste stad, Colorado Springs, staat een camping die vanwege de ligging vlak bij de Rocky Mountains niet gemist mag worden; Colorado Springs RV Parks. Met meer dan 50 familie vriendelijke attracties in de omgeving is deze camping ideaal voor gezinnen. Must visits in de omgeving zijn onder andere Pikes Peak, Seven Falls, het natuurpark Garden of the Gods, Cheyenne Mountain State Park en de plaats Cripple Creek.

2. Dakota Terraces Campground in Ridgway State Park

Het Zwitserland van Amerika, zo wordt Ridgway State park ook wel genoemd. Het park ligt vlakbij de plaats Ouray en wordt gekenmerkt door helderblauwe meren, ongekende uitzichten en sprookjesachtige bossen. Reden genoeg om de camper geboekt via WorldWide Campers hier een paar dagen te parkeren. Watersportliefhebbers mogen deze spot niet overslaan, het Ridgway reservoir is namelijk erg populair onder wake boarders, waterskiers, windsurfers en zeilers.

3. Fort Collins/Poudre Canyon KOA in Roosevelt National Forest

Outdoor liefhebbers zijn in het Roosevelt National Forst aan het juiste adres. Parkeer de camper in Fort Collins/Poudre Canyon KOA en maak kennis met de ruige natuur van dit gebied. Roosevelt National Forrest is een walhalla voor bergbeklimmers, wandelaars, mountainbikers. Maar ook vliegvissen en raften wordt hier volop gedaan.

4. Rifle Falls State Park Campground

Riffle Falls State Park is vernoemd naar de gelijknamige watervallen en is de ideale omgeving voor kampeerders op zoek naar rust en outdoor activiteiten. Maak kennis met de kalksteengrotten, eenvoudige wandelpaden en bereikbare visgebieden langs East Rifle Creek om vervolgen te genieten van een overheerlijke picknick. Uiteraard is een bezoek aan dit gebied niet compleet zonder de Rifle Falls bezocht te hebben.

5. Sportsman’s Campround – Pagosa Springs

Parkeer de camper op Sportsman’s Campground en maak kennis met de omgeving van Pagosa Springs. Dit sfeervolle plaatsje ligt op zo’n 30 kilometer van de camping en wordt omringd door twee nationale parken waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Bewandel de routes van de San Juan Mountains, dompel jezelf onder in een van de vele natuurlijke warmwaterbronnen of ga winkelen in de charmante boetiekjes van Pagosa Springs.

Aanbod WorldWide Campers in Colorado

WorldWide Campers werkt vanuit Denver, Colorado, samen met camperleveranciers Road Bear, Cruise America, El Monte, Apollo en StarRV. Op de website van WorldWide Campers kan men eenvoudig een vrijblijvende offerte samenstellen en diverse leveranciers met elkaar vergelijken. Ook vindt men hier meer informatie over de verhuurlocaties, campertypes, verzekeringspakketten en tarieven. Voor vragen is WorldWide Campers van maandag tot en met zaterdag bereikbaar op 030 – 6974964.