Dallas, President John F Kennedy, het NASA Johnson Space Center in Houston en natuurlijk cowboys; dat is waar de meeste mensen aan denken bij Texas. Wat velen niet weten is dat ook natuurliefhebbers in Texas aan het juiste adres zijn. Gelegen in het zuidwesten van Texas ligt namelijk een van Amerika’s grootste nationale parken: het ruige Big Bend National Park. De afgelegen ligging maakt dat het park niet extreem veel wordt bezocht. Reden genoeg om juist nu hier naartoe te gaan. Een bezoek aan West-Texas is niet compleet zonder overnachting op een van de vele unieke locaties die deze regio rijk is. Wij zetten de meest bijzondere op een rij.

El Cosmico in Marfa

In het kunstenaarsdorpje Marfa ligt een van Amerika’s meest bijzondere en hipste accommodaties; El Cosmico. Het nomadische hotel (en camping) is ruim 18 hectare en bestaat uit een mix van luxe tenten, trailers, caravans en teepees. Van glamping in een van de teepees tot overnachten in de meer basic safaritenten, alles kan hier. Een leuke bijkomstigheid is dat er gedurende het jaar verschillende kleinschalige festivals plaatsvinden op het terrein. El Cosmico is de perfecte spot voor de vrije geesten onder ons.

Villa Terlingua

Net buiten Big Bend National Park ligt het spookstadje Terlingua. Ondanks de vele spookverhalen die er de ronde gaan is dit een geweldige plek om rustig te verblijven. Wandel langs de ruïnes van Terlingua, en ontdek de omgeving. Een absolute must do in Terlingua is een overnachting in Villa Terlingua. Dit 90 jaar oude huis is omgebouwd tot een schilderachtige villa en biedt een waanzinnig uitzicht op de Chisos bergen.

The Gage Hotel in Marathon

De Gage Hotel in Marathon is een hotel met extreem veel voorzieningen in een bijzonder klein stadje (470 inwoners). Toch is een overnachting in dit hotel een must. Waarom? Ten eerste vanwege het award-winnende 12 Gage restaurant waar typisch Texaanse seizoensgebonden gerechten geserveerd worden. De producten komen linea recta uit hun eigen tuin. Hetzelfde geldt voor het vlees; het rundvlees, wild en gevogelte. Een tweede reden om dit hotel te bezoeken is de White Buffalo Bar. Deze bar werd onlangs door Texas Monthly uitgeroepen tot een van Texas’ beste hotel bars en gezegd wordt dat dit de place-to-be is voor liefhebbers van cocktails en goede tequila. En last but not least, de fotogenieke omgeving maakt een bezoek aan dit hotel de moeite waard.

Chisos Mountains Lodge

Niks weegt op tegen het uitzicht dat men heeft vanuit de Chisos Mountains Lodge. Genesteld in Big Bend National Park en pal naast diverse wandelpaden en andere activiteiten ligt deze bijzondere lodge. Het is de enige accommodatie in het park en mede daarom erg populair.
Van hippe ‘hideaways’ tot typisch traditionele Texaanse hotels; de accommodaties in West-Texas zijn net zo bijzonder als de omgeving. De Big Bend Regio is de ultieme bestemming voor outdoor liefhebbers en diegenen op zoek naar rust en authenticiteit.