Amerika is het land van de onbegrensde mogelijkheden, maar geldt dat ook voor fietsers? Veel enthousiaste reisverhalen gaan over de meest prachtige rondreizen per auto of camper. Wil je een land echter goed leren kennen, dan wil je het ruiken, proeven en voelen, kortom beleven. Een fietstour is dan ideaal, al dan niet als onderdeel van een auto- of campervakantie. 

Fietstours in alle soorten en maten

Een groot aanbod van gerenommeerde Amerikaanse fietstourbedrijven is overzichtelijk bij elkaar gebracht op de Nederlandstalige, gebruiksvriendelijke website www.USAFietstours.com. Deze touroperator is gespecialiseerd in fietstours in Amerika en biedt meer dan 100 tours door heel het land aan. Het aanbod is ingedeeld in drie categorieën: recreatieve -, race- en mountainbiketours. Korte en lange fietstochten, ontspannen en intensief, basic en luxe, individueel en begeleid. Van meerdaagse tochten door de spectaculaire Rockies tot aan een fietsexcursie door het hippe New York, van het bruisende Californië of het prachtige Alaska tot aan het zomerse Florida; fietsen in Amerika is een unieke ervaring. Bijkomend voordeel van boeken via de in Houten gevestigde touroperator is dat de betalingen in Euro’s zijn, er op een Nederlandse bankrekening betaald kan worden en dat alle correspondentie en tourinformatie gewoon in het Nederlands is. Bij iedere fietstourreservering is er de optie om de tour naadloos op te nemen in  een vrij te kiezen totaalpakket van vluchten, binnenlands vervoer, camper- of autohuur en extra overnachtingen.

Cycling is in opkomst

Dat fietsen gezond en leuk is, hebben veel Amerikanen inmiddels zelf ook ontdekt. De centrale overheid promoot het fietsen actief door de infrastructuur en de fietsnetwerken te verbeteren, fietsprojecten te ondersteunen en voorlichting te geven op scholen. Daarnaast wordt er ook door lokale overheden steeds meer geld besteed aan de aanleg van fietspaden en fietsstroken. Dat het de Amerikanen menens is, blijkt wel uit het feit dat deze investeringen in 2000 nog bijna 300 miljoen dollar bedroegen terwijl dit in 2008 al was opgelopen tot 550 miljoen.