Het nieuwe jaar kent voor USA Fietstours een vliegende start. Tijdens de Vakantiebeurs kon de stand van deze nieuwkomer in het Discover America paviljoen rekenen op een overweldigende belangstelling. Daarnaast ontving men het heuglijke bericht van de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) dat de aanmelding was geaccepteerd.

Met garantie op vakantie

De aansluiting bij de SGR betekent dat klanten van USA Fietstours weten dat hun (vooruitbetaalde) vakantiegeld veilig is. In geval van financieel onvermogen zorgt de SGR er namelijk voor dat de klant zijn geld terugkrijgt, of wanneer de klant al op de bestemming is, dat zijn terugreis wordt geregeld.

Vooroordelen wegnemen

Rian Blok, eigenaar van USA Fietstours, was aangenaam verrast door de enthousiaste reacties van bezoekers op de Vakantiebeurs, maar merkt wel dat er nog behoorlijk wat vooroordelen leven over fietsen in Amerika. “Er moet nog aardig wat pionierswerk worden verricht, want Amerika blijkt toch een beetje een blinde vlek op de kaart van Nederlandse fietsliefhebbers. Ze hebben vaak geen idee dat Amerika een fantastisch fietsland is. Daarnaast zijn er nog veel consumenten die denken dat we alleen maar lange fietstours aanbieden, maar we hebben wel 100 verschillende tours variërend van 1 tot 52 dagen die ook prima te combineren zijn met een camper- of hotelvakantie. En sinds kort bieden we ook leuke eendaagse citytours aan in San Francisco, New York, Miami, Washington DC en Chicago.”

USA Fietstours ook aanwezig in Amsterdam en Mechelen

Uiteraard is USA Fietstours ook van de partij op de Fiets en Wandelbeurs die op 11 en 12 februari plaatsvindt in de Amsterdamse RAI. In navolging van het succes van deze beurs is er dit jaar voor het eerst ook een Vlaamse editie. Op 18 en 19 februari is USA Fietstours dan ook in de Nekkerhal in Mechelen te vinden om daar haar pionierswerk voort te zetten en ook onze zuiderburen te enthousiasmeren om te gaan fietsen in de USA.