Gezondheidsrisico’s loopt men niet alleen in verre bestemmingen als Azië en Afrika. Ook in bijvoorbeeld Turkije, Egypte, Marokko en zelfs Kroatië geldt tenminste een risico op Hepatitis A. Dat er geen gevaar voor besmetting is als men in een all-inclusive resort verblijft is ook een misvatting. Mede doordat tijdens vakanties steeds meer activiteiten worden ondernomen zoals bijvoorbeeld scooter rijden,  mountainbiken en canyoning, neemt het risico op verwondingen en daarmee op besmetting toe.

Nieuw: op locatie

Vaccinatiecentrum Nederland biedt sinds kort de mogelijkheid om voor groepen van minimaal 10 personen een afspraak op locatie, zoals bijvoorbeeld thuis, op school of op kantoor te maken. Hierbij wordt aan het gehele reisgezelschap in een keer uitgelegd wat de specifieke risico’s zijn van het land van bestemming, waarna iedereen ingeënt wordt.

One stop shop

Vaccinatiecentrum Nederland is gespecialiseerd in reizigersadvies en houdt spreekuur op afspraak. Tijdens een consult krijgt men niet alleen een advies op maat, maar kunnen de benodigde inentingen ook direct worden toegediend. Op www.vacned.nl is onder andere informatie te vinden over de risico’s per land en is het mogelijk om een afspraak te maken. Voor het maken van een afspraak op locatie kan men bellen met 030-6774855.