Eén op de tien mensen wordt jaarlijks besmet met het griepvirus (influenza virus) en is daardoor één van de grootste veroorzakers van verzuim op de werkvloer.  Besmetting met het griepvirus kan eenvoudig plaatsvinden als er veel mensen bij elkaar zijn; simpelweg door middel van niezen, praten, hoesten, handen schudden etc. Verschijnselen van griep zijn onder andere verkoudheid, koorts, spierpijn en een slechte eetlust.

Jaarlijks vaccineren

Het griep virus verandert regelmatig, waardoor eerdere vaccinaties geen of onvoldoende bescherming bieden. Ieder jaar is het griep vaccin dan ook anders van samenstelling. Het jaarlijks vaccineren tegen het griepvirus is geen garantie dat men niet ziek wordt, maar helpt het afweersysteem sneller  te reageren op een virusinfectie, waardoor de verschijnselen minder hevig zijn.

Griepprik voor bedrijven

Bij Vaccinatie Centrum Nederland kunt u terecht voor het halen van een griepprik op de spreekuren in Amsterdam, Leusden en Utrecht. Omdat het gemiddelde verzuim bij griep tenminste vijf werkdagen bedraagt, is het ook voor bedrijven zinvol hun medewerkers te laten inenten tegen de griep. Ook hier kan Vaccinatie Centrum Nederland een rol spelen. Op afspraak kan op locatie gevaccineerd worden. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kan men contact opnemen met 030-6774855, of www.vacned.nl