‘De gevaarlijkste plekken zijn vaak de aantrekkelijkste’; onder dit motto riep CNN onlangs de Chileense Villarica vulkaan uit tot een van de meest fotogenieke vulkanen ter wereld. Met name de kegelachtige vorm en het rode lavameer in de krater maken de Villarica vulkaan tot een van de populairste attracties van Zuid-Chili.

Chili is onderdeel van de Ring van Vuur en een van de meest vulkanische regio’s ter wereld. Op dit moment registreert de Red Nacional de Vigilancia Volcanica (Nationale Netwerk van Vulkanische Surveillance) nauwlettend de activiteit van 43 vulkanen waarvan de Villarica en ’s werelds hoogste vulkaan, de Nevado Ojos del Salado, het meest actief zijn.

Beklim de Villarica vulkaan

De fotogenieke Villarica vulkaan ligt aan de oevers van het gelijknamige meer in de Araucania regio en is naast de unieke vorm en het lavameer erg populair vanwege de goede klimmogelijkheden. Beklim op een heldere dag de top van deze 2.847 meter hoge vulkaan en geniet van het waanzinnige uitzicht op het Villarica meer en de steden Pucon en Villarica. Overigens zijn deze steden de place-to-be voor liefhebbers van outdoor activiteiten als raften, kajakken, mountainbiken en wandelen.

Skiën van een actieve vulkaan

Altijd al willen skiën van een actieve vulkaan? In Chili kan het. De Villarica vulkaan en haar omgeving zijn namelijk een absolute must visit voor wintersportliefhebbers. De hellingen van de vulkaan maken in de winter plaats voor een ski resort wat wordt gekenmerkt door natuurlijke halfpipes, off-piste mogelijkheden en perfecte sneeuw. Voor ski- of snowboard materiaal is men bij Ski Pucon aan het juiste adres.

CNN’s top-10

De Chileense Villarica Vulkaan staat op nummer 3 van ‘s werelds meest fotogenieke vulkanen. De Kilauea vulkaan op Hawaï staat op nummer 1, gevolgd door de Kawah Ijen op Oost-Java, Indonesië. Andere fotogenieke vulkanen zijn de Fuji in Japan, de Virunga Mountains in Oost Afrika, de Lincancabur in Bolivia en de Etna in Italië.

Voor meer informatie ga naar: www.chile.travel