Op een prachtige locatie in de buurt van Nijmegen kwam op 10 mei 2023 een grote groep Amerika liefhebbers en experts samen om met elkaar te netwerken en daarbij gedachtes uit te wisselen over hoe zij gezamenlijk het reizen naar de Verenigde Staten en Canada kunnen promoten. Deze informele get together was georganiseerd door vereniging Visit USA Nederland en het Canada Marketing Committee (CMC) en mede sponsor jetBlue.

Bij het woord ‘Amerika’ denkt men vaak aan de Verenigde Staten, maar Canada is hier ook een onderdeel van. De twee landen hebben meer gemeen dan je wellicht zou denken. Mooie natuur, wilde dieren, bruisende steden, pittoreske stadjes en nog veel meer dat deze landen tot de ideale vakantiebestemming maakt. Tot op heden hebben Visit USA Nederland en het CMC altijd op zichzelf geopereerd. Maar voor dit evenement hebben zij hun krachten gebundeld. Tijdens de get-together waren de beide besturen en zo’n 50 genodigden uit de reiswereld aanwezig.

De middag werd afgetrapt met een korte toespraak van de voorzitters van Visit USA Nederland (Birgitte Bosma) & CMC (Roderick Aalbers) gevolgd door een presentatie van jetBlue (Andre van der Sluis). Daarna ging alle aandacht naar de gastspreker van de middag: Mart Smeets! In zo’n 45 minuten nam Mart ons aan de hand van pakkende anekdotes mee door zijn jarenlange reishistorie in Noord-Amerika. Het waren de kleine details die hij wist te vertellen, die het verhaal levendig maakten!

Als kers op de taart gingen alle aanwezigen naar huis met een van Mart zijn boeken ‘Mijn Amerika’ of ‘O Canada’, gesigneerd door the man himself. Daarnaast was er nog één persoon die extra gelukkig naar huis ging, namelijk de winnaar van de 2 vliegtickets met jetBlue naar New York of Boston.

Vereniging Visit USA Nederland en het CMC kijkt terug op een geslaagde Noord-Amerika middag. Deze eerste editie is een mooi startpunt voor een jaarlijkse traditie!