Wie kan er beter zoeken naar de beste prijzen dan de Hollander? WeFlyCheap.be biedt een website die de beste vakantiedeals op een rijtje zet. In Nederland al enige jaren succesvol en nu klaar voor uitbreiding over de grens.

Twee studenten bedrijfskunde die van hun obsessie, zo goedkoop mogelijk vliegen, hun werk hebben kunnen maken. In 2013 begonnen Ruud Raaijmakers en Eelko van Drongelen met WeFlyCheap.nl. Inmiddels sturen zij een team van 10 mensen aan die dagelijks het internet doorzoeken op de beste deals. Deze deals worden overzichtelijk op een rijtje gezet op hun website, zodat hun fans zelf niet meer hoeven te zoeken naar de laagste prijs. De deals die worden geplaatst variëren van losse vliegtickets tot complete all-inclusive vakanties. Al deze aanbiedingen zijn nu ook te vinden op de Belgische website WeFlyCheap.be.

Bespaar honderden euro’s op vliegtickets

Inmiddels zijn zij zeer bedreven in hun zoektocht. Het is slechts een kwestie van de juiste vertrek- en terugreisdata te combineren met de goedkoopste luchthaven. “Meestal zijn mensen op zoek naar een vliegticket op een bepaalde datum, terwijl dezelfde tickets twee weken later of bij een andere luchthaven honderden euro’s goedkoper kunnen zijn. Dat ziet de gemiddelde consument niet en wij zetten dat voor ze op een rij”, zegt Ruud Raaijmakers van WeFlyCheap.be. De deals worden geselecteerd bij betrouwbare partijen. Dagelijks worden duizenden vluchten, vakanties en stedentrips doorzocht. Persoonlijk selecteren zij, met inmiddels een team van 10 medewerkers, de leukste en beste deals voor hun doelgroep. Een vaste groep bloggers geeft de verdere persoonlijke touch aan hun website. Zij beschrijven de zogenaamde pareltjes uit de reisbranche, inspireren en geven net die informatie die niet in de standaard boekjes te vinden zijn.

De beste ervaringen van de medewerkers van WeFlyCheap.be

Uit een onderzoek naar E-commerce in België, van Becommerce.be, blijkt dat in het laatste kwartaal van 2015 meer vliegtickets, accommodaties, pakketvakanties en tickets voor attracties en events online dan offline werden gekocht. Zelfs 89% van de vliegtickets en 76% van de pakketvakanties zijn online aangeschaft. WeFlyCheap.be speelt in op deze behoefte en geeft het overzicht wat vaak ontbreekt in de brij van websites met aanbiedingen. Geen geautomatiseerde zoekmachines die reizen presenteren maar een selectie op basis van de beste ervaringen van site bezoekers en de medewerkers van WeFlyCheap. Zo informeert WeFlyCheap dagelijks zo’n 30.000 consumenten over de beste reisdeals. De verwachting is dit aantal in de komende twee jaar te verdubbelen.