Veel scholen hebben de meivakantie in 2015 aangegrepen om scholieren en leerkrachten een langere rustpauze te geven dan de gebruikelijke week. Nu er twee en in sommige gevallen zelfs drie weken vrij op de kalender staan, biedt dit mogelijkheden voor een langere vakantie. Als gevolg hiervan signaleert WorldWide Campers een sterke groei van camperverhuur in Nederland voor deze periode. Er lijkt een verschuiving plaats te vinden van de zomervakantie naar de meivakantie.

Voordelige tarieven

“In mei zijn niet alleen de tarieven van camperhuur een stuk voordeliger, ook vliegtickets en hotelovernachtingen zijn aantrekkelijker geprijsd dan in het hoogseizoen. Ik snap wel dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun ‘grote vakantie’ in de meivakantie te plannen”, aldus Debbie Heydanus van WorldWide Campers. “Vooral voor Amerika zien we een duidelijke groei van het aantal camperhuur reserveringen voor deze periode. De wegbrengspecials die Amerikaanse camperverhuurders voorafgaand aan het hoogseizoen aanbieden om hun nieuwe campers tegen voordelige tarieven naar populaire verhuurlocaties te brengen, waren ongekend populair.”

Vakantiespreiding biedt veel voordeel

Aangezien bevrijdingsdag in 2015 een officiële vrije dag is en Hemelvaart en Pinksteren ook in mei vallen, lijken de inspanningen voor een betere vakantiespreiding hun vruchten eindelijk af te werpen. Voor reizigers naar de USA betekent het tevens dat drukke periodes rond bijvoorbeeld Independence Day op 4 juli vermeden kunnen worden. Wie er met een camper op uit trekt, profiteert in het voorseizoen van een betere beschikbaarheid op campings in de veelbezochte nationale parken.

Camperhuur online

WorldWideCampers.com is een in Nederland gevestigde online camperhuur aanbieder die samenwerkt met meer dan 40 camperverhuurders wereldwijd. In Amerika werkt WorldWide Campers samen met o.a. Cruise America, El Monte en Apollo. Daarnaast biedt WorldWide Campers camperverhuur aan in Europa, Australië en Nieuw-Zeeland, Zuidelijk Afrika, Noord- en Zuid-Amerika. Op WorldWideCampers.com vindt men meer informatie over de verhuurlocaties, campertypes, verzekeringspakketten en tarieven.