Vrijdag 19 april aanstaande zullen de wegen van West Yellowstone en Mammoth Hot Springs naar Old Faithful in Yellowstone National Park open gaan voor bezoekers. Lange tijd werd gevreesd dat dit pas vele weken later zou zijn als gevolg van bezuinigingen, maar gelukkig kan seizoen 2013 van start zoals gepland.

Bezuinigingen treffen ook Nationale Parken in de VS

Door zogenaamde ‘sequestration’ maatregelen moeten in veel Nationale Parken in de VS kostenbesparende maatregelen worden genomen. Zo ook in Yellowstone waar maar liefst $1.8 miljoen bespaard moet worden. Normaal gesproken start men in maart met het sneeuwvrij maken van de toegangswegen. Door de opening uit te stellen en dus later te beginnen met het kostbare sneeuwruimen verwachtte men geld te kunnen besparen. Helaas werkten de weersomstandigheden niet mee en houdt juist dit jaar de winter lang aan. Aangezien de lokale economie grotendeels afhankelijk is van de bezoekers van Yellowstone, sloegen de ondernemers en bewoners van Montana en Wyoming de handen ineen om zelf hun steentje bij te dragen aan het sneeuwruimen. En met resultaat, het park kan open op de geplande datum.

Gratis toegang tijdens National Park Week

Juist nu is een geweldige periode om een bezoek te brengen aan het oudste Nationale Park ter wereld. De lente kondigt zich aan, beren ontwaken uit hun winterslaap, er worden bizonkalfjes geboren, er zijn nog weinig bezoekers en het is bijna National Park Week. Tijdens deze week (22-26 april) is de toegang tot alle Nationale Parken namelijk gratis. De oostelijke en zuidelijke ingang van Yellowstone zijn dan helaas nog niet open. Deze gaan open op respectievelijk 3 en 10 mei, onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Actuele informatie Yellowstone National Park

Bezoekers wordt aangeraden voorafgaand aan hun bezoek aan Yellowstone de website van de National Park Service te raadplegen. Reizigers die in Yellowstone willen overnachten kunnen de website www.yellowstonenationalparklodges.nl raadplegen.