Uit recent klantonderzoek van autoverhuurder Alamo.nl in samenwerking met Verkeersbureaus.info blijkt dat autohuurtarieven inclusief verzekeringen de belangrijkste motivatie zijn voor de keuze van een huurauto. Bij Alamo.nl zijn de juiste verzekeringen daarom altijd ingesloten in het tarief.

Van de respondenten geeft 70% aan dat zij bij het zoeken naar een geschikte verhuurder erop letten dat de verzekeringen in het tarief zijn opgenomen. Naast verzekeringen, zijn de beste prijs, service en comfort de meest invloedrijke factoren bij de keuze voor een huurauto. Opvallend is dat een verschuiving plaatsvindt ten opzichte van het voorgaande klantonderzoek, waarin de beste prijs nog de belangrijkste rol speelde. Hieruit blijkt dat het belang van zorgeloos een auto huren middels een all inclusive tarief toeneemt.

Op Alamo.nl staat bij de reservering precies aangegeven wat wel en niet is opgenomen in het tarief. ,,Wij vinden transparantie naar onze klanten namelijk zeer belangrijk en we willen niet dat de vakantievierder achteraf voor verassingen komt te staan. De tarieven zijn bij ons inclusief lokale toeslagen en belastingen en bijna altijd inclusief ongelimiteerde kilometers”, zegt Andrea van Velzen, customer service manager. Tevens kan met de voordelige No-Risk garantie het eigen risico volledig worden afgekocht.

Aangezien transparantie een belangrijk begrip is voor Alamo.nl, is de organisatie continu bezig om de service nog duidelijker en transparanter te maken. “We streven naar volledige klanttevredenheid en om dit te bewerkstelligen is het van groot belang dat we ons blijven ontwikkelen”, zegt Andrea. Tot slot is het noemenswaardig dat vaker vooraf de huurauto wordt gereserveerd. ,,We zien ook hieraan dat het belangrijker wordt dat men zorgeloos op vakantie kan, zonder bijvoorbeeld ter plaatse voor hoge kosten te komen te staan”, aldus Andrea.