Goed nieuws voor alle vliegtuigpassagiers want dankzij Safe & Trace zijn vanaf nu alle ‘kofferzorgen’ voorbij. Volgens het ‘Bagage report 2012’ van SITA (specialist in IT en communicatie voor de luchtvaartindustrie), is vertraagde, vermiste en beschadigde bagage nog steeds een groot probleem voor de luchtvaartmaatschappijen. Reden genoeg voor Safe & Trace om hier iets aan te doen!

Safe & Trace

“Better Safe than sorry”, is het motto van Safe & Trace. Met de vier Safe & Trace producten (STbelt, STpassport, STstrap en STlabel) moet het kofferleed beperkt worden en de kosten voor luchtvaartmaatschappijen dalen. Naast Safe & Trace bestaan er een aantal andere producten die bagage beveiligen en het beter traceerbaar maken maar geen enkel ander product combineert beide. Safe & Trace is op dit moment in gesprek met diverse partijen om samenwerkingen mee aan te gaan, dus hou alle vliegvelden en kofferzaken in de gaten en reis veilig met Safe & Trace.

Brein achter Safe and Trace

Het brein achter deze innovatieve en handige oplossingen is Roel Holwerda. Roel werkt sinds 1983 in de reisbranche en is al jaren op de hoogte van de ‘koffer ellende’. Hij zegt het volgende over het kofferprobleem: “De cijfers van SITA liegen er niet om: in 2012 raakten maar liefst 26 miljoen passagiers hun bagage kwijt, 3,4 miljoen passagiers kregen hun koffer beschadigd terug en 1,1 miljoen koffers werden gestolen. Dit is 2,8% meer dan in 2011. Ik ben gaan nadenken over manieren om deze koffer problematiek op te lossen en na veel onderzoek ben ik tot Safe & Trace gekomen”.

Safe & Trace app

De handige en gratis Safe & Trace app zorgt ervoor dat het activeren van een Safe & Trace product een simpele handeling is. Activatie is zowel voor als tijdens de reis mogelijk en zelfs na vermissing van de bagage is het geen probleem om je koffers te traceren.
De app is zowel voor iOS als voor Android gratis te downloaden, is erg gebruiksvriendelijk en vraagt weinig input. Voor diegenen die geen smartphone of tablet hebben; activeren kan ook via de website van Safe and Trace. Kijk voor de verschillende Safe & Trace producten, hun werking en de kosten op de website.