Met diverse dagelijkse non-stop vluchten vanuit Amsterdam en Brussel naar verschillende bestemmingen in de Verenigde Staten, is de bereikbaarheid voor inwoners van de Benelux optimaal. Met de aanwezigheid van Schiphol, de luchthaven van Brussel en de nabijgelegen gelegen luchthaven van Düsseldorf in Duitsland, is het aanbod enorm.

Amsterdam Airport Schiphol

Een van de belangrijkste factoren in reizen naar de VS vanuit de Benelux is Amsterdam Airport Schiphol, thuisbasis van de KLM. Gekeken naar het totale passagiersvervoer in 2012 is Schiphol nummer 4 van Europa en nummer 16 van de wereld. Schiphol verwelkomde 51 miljoen passagiers in 2012, wat neerkomt op een groei van 2,6% ten opzichte van 2011. Van de 24,8 miljoen vertrekkende passagiers vloog 9% naar de VS waarmee het na het Verenigd Koninkrijk de populairste bestemming is.

Non-stop en directe vluchten naar de VS

In de dienstregeling voor komende zomer staan er vanuit Amsterdam en Brussel non-stop vluchten gepland naar niet minder dan 15 luchthavens in de VS. Alle vluchten zijn tenminste dagelijks, met soms zelfs meerdere vluchten per dag, behalve naar Dallas – Fort Worth en Orlando International Airport. Daarnaast zijn Miami, Denver en Las Vegas vanuit Amsterdam met directe vluchten bereikbaar.

Populaire bestemmingen in de VS

Op basis van cijfers over 2012 van autoverhuurder Alamo.nl blijkt dat de meest populaire bestemmingen in Amerika Californië en Florida blijven met elk bijna 30% van de huurauto pick-ups. New York toont een opmerkelijk hoog aandeel in autoverhuur pick-ups; ongeveer 8% van de Nederlandse reizigers beginnen hun Fly & Drive vakantie in New York. Het reële aandeel van de Benelux reizigers die de Big Apple bezoeken is uiteraard een stuk groter aangezien de meeste mensen geen auto nodig hebben voor hun verblijf in New York. Gesteld kan worden dat Californië, Florida en New York goed zijn voor een marktaandeel van 25% elk en de rest van Amerika slechts zo’n 225.000 reizigers uit de Benelux verwelkomt.

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor reizen naar de VS

KLM en Delta Air Lines verstevigen hun marktpositie voor luchtvervoer tussen Amsterdam en de VS. KLM zet grotere toestellen in op Atlanta en zal de frequentie naar Washington en Los Angeles verhogen. Delta vergroot de capaciteit naar Amsterdam met meer dan 10%. Daarnaast meldt Alamo.nl een stijging van meer dan 15% voor autohuurreserveringen voor 2013. “De positieve ontwikkelingen met betrekking tot vluchten naar de USA, zoals het vergroten van de capaciteit door KLM en Delta op diverse bestemmingen, geeft ons vertrouwen in een verdere groei van reizen naar de USA” aldus Hanny Fluit van Target Travel Marketing.

Infographic Benelux flights to the USA

Benelux-Flights-to-the-USA